De opluchting na de overwinning van Emmanuel Macron laat zich ook voelen op de valutamarkt. De euro stijgt naar het hoogste niveau sinds november ten opzichte van de Amerikaanse dollar en het hoogste niveau in een jaar ten opzichte van de Japanse yen.

Een overwinning van Macron was algemeen verwacht. Dat de overwinning zo groot was, stelt de beleggers nog meer gerust. In de eerste handel van de dag stijgt de euro naar 1,10 USD, het hoogste niveau sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten.

Euro dollar

Ook ten opzichte van de Japanse yen stijgt de euro tot 125 JPY, het hoogste niveau in een jaar. Japan is een rechtstreekse exportconcurrent van Duitsland. Na de forse stijging van de laatste weken, valt de euro na de eerste opstoot wat terug richting 123 JPY.

Euro Yen

De comeback van Europese aandelen

De overwinning van de Franse centrum kandidaat Macron heeft de laatste weken heel wat beleggers terug richting Europa gebracht. Europese aandelen zijn tot nu toe de comeback van het jaar op de financiële markten.

Macron is een voormalige investeringsbankier van de familie Rothschild. In 2012 was hij Minister van Economie onder aftredend president Hollande. Een jaar geleden richtte hij zijn eigen beweging op ‘En Marche’.

Bronnen: Kitco + MarketWatch