De Europese aandelenmarkten zijn de maand augustus met gemengde gevoelens gestart. Maandag was er nog een mooie stijging te zien op de tabellen maar dinsdag keerde het sentiment om. Bedrijfsactiviteiten in de Verenigde Staten en China zitten in een stijgende lijn maar de kwartaalrapporten van menig Europese bedrijven zijn teleurstellend. 

Beleggers en investeerders in Europese aandelen zijn aan het twijfelen. Dinsdag wordt getekend door een negatieve sfeer op de markten wegens de teleurstellende bedrijfsresultaten van heel wat Europese bedrijven. De Stoxx 600 daalde met 0,34 procent, dit komt vooral door aandelen van bedrijven in de Europese voedingsindustrie die gemiddeld 1,4 procent daalden.

Gemengd sentiment

Maandag zag er heel anders uit op de aandelenmarkten. Toen lieten beleggers zich leiden door de positieve cijfers uit China en de Verenigde Staten. In beide landen zijn de bedrijfsactiviteiten aan het stijgen. Ook de Europese IHS Markit manufacturing PMI vertoonde een stijging van de activiteiten boven de 50 punten, dit is geleden sinds april 2019.

Er is ook minder positief nieuws over COVID-19. De World Health Organization zei maandag dat de kans groot is dat we het virus nooit zullen verslaan. Deze uitspraak weegt op de aandelenmarkten omdat het beleggers en investeerders hoop doet verliezen.

Diageo, multinational op het gebied van bier en gedistilleerde dranken, behoort tot één van de grootste verliezers op de Europese aandelenmarkten en verloor 8,4 procent van zijn beurswaarde. Ook het Duitse Bayer ging onderuit en verloor 3,7 procent. Het farmaceutica-bedrijf leed een nettoverlies van 9,5 miljard euro tijdens het tweede kwartaal.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>