Volgens zakenbank Goldman Sachs moeten de Europese beleggers hun peilen richten op de energiesector. Gezien de resultaten van enkele grote Europese energiebedrijven is er geen enkele reden om deze bedrijven links te laten liggen. Of toch wel?

Tijdens het eerste kwartaal van 2017 wisten Europese energieaandelen qua bedrijfsresultaten in positieve zin te verrassen. Zo wisten bedrijven als Royal Dutch Shell, Eni SpA en Total SA enorm goede resultaten te boeken die boven de verwachtingen van de analisten lagen. Toch lijken de beleggers hier niet bepaald warm van te worden.

Goldman Sachs gelooft in Europese energieaandelen

En volgens de analisten van Goldman Sachs heeft dat alles te maken met het feit dat er sprake is van onrust binnen de oliemarkt. Zolang de prijs van olie onder druk blijft staan, durven beleggers een investering in de energiesector niet aan.

gs-europese-energieaandelen

Als het aan de Amerikaanse zakenbank ligt dan moeten de beleggers zich juist nu gaan focussen op de Europese energieaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de STOXX Europe 600 Oil & Gas index ten opzichte van de STOXX Europe 600 zwaar ondergewaardeerd is.

Voor het laatst hadden we aan het einde van 2015 te maken met een dergelijk groot verschil en de maanden daarna kregen we bij de energiesector te maken met een ware rally. Gaat dat deze keer opnieuw gebeuren?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>