Tijdens de voorbijgaande weken ontvingen we diverse tegenvallende macrocijfers vanuit de Eurozone. Overigens was die trend niet alleen zichtbaar binnen de Europese landsgrenzen, maar ook binnen die van Amerika. Toch is de Eurozone op dit moment ‘het slechtste jongetje van de klas’.

Tijdens de meest recente persconferentie van Mario Draghi benadrukte de president van de Europese centrale bank dat de Europese economie op dit moment inderdaad minder goed presteert dan gedacht. Dit heeft volgens hem te maken met het slechte weer waardoor sommige Europese landen tijdens het eerste kwartaal werden getroffen.

Economisch sentiment binnen de Eurozone is bedroevend

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Eurozone inderdaad op dit moment zwaar teleur stelt. Zo is de graadmeter voor het economische sentiment gezakt naar het laagste niveau sinds begin 2016. We worden alleen met een dergelijke daling geconfronteerd op het moment dat de werkelijke economische cijfers beduidend minder goed zijn dan de verwachtingen van de economen.

Het is duidelijk dat de Eurozone nog steeds gevaarlijke stuiptrekkingen vertoont. En die trend zou in een hogere versnelling kunnen geraken op het moment dat de ECB een minder ruim monetair beleid gaat voeren. Een trend die, gezien de verlaging van het opkoopprogramma, nu al ingezet is.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>