Voormalig Goldman Sachs President Gary Cohn is geen voorstander van Bitcoin. Hij gelooft wel in de blockchaintechnologie. Er zal dan ook een moment komen in de toekomst, dat de wereld een globale cryptomunt zal hebben, maar het zal veel eenvoudig er zijn dan Bitcoin.

Bitcoin heeft een heel energie-intensief mijningsproces, zegt Cohn. Dat proces vereist ontzettend veel gespecialiseerde computer hardware. Maar als globale munt, is Bitcoin niet geschikt. Daarvoor heeft de wereld een cryptomunt nodig die niet afhankelijk is van elektriciteit of computerkracht.

Bitcoin is de eerste cryptomunt als applicatie van de blockchaintechnologie. Maar voor veel mensen is dit nog te ingewikkeld. De globale cryptomunt zal veel eenvoudiger te begrijpen zijn.

Het wordt meer dan waarschijnlijk gebouwd met blockchaintechnologie, maar dan een munt waarvan het veel eenvoudiger te begrijpen is hoe het wordt gecreëerd, hoe het ‘beweegt’ en hoe men het kan gebruiken.

Dagelijks op de hoogte gehouden worden over het belangrijkste nieuws van de crypto- en aandelenmarkt? Schrijf hier gratis in >>

De toekomst van cryptomunten

De cryptowereld heeft een waanzinnige revolutie ondergaan in de afgelopen jaren. Bitcoin groeide uit van een hobbyproject van een groepje techneuten, tot een nieuwe digitale activaklasse. Niemand kan er nog omheen: crypto is een blijver!

En daar is een goede reden voor. We kijken immers naar het ontstaan van een nieuwe actief. Crypto zal z’n plaats in de toekomst opeisen naast aandelen, obligaties, vastgoed, valuta, … Crypto is immers het levensbloed van het internet.

Lees HIER meer over:

  • Tokenisatie
  • Metcalfe’s Law
  • Logaritmische Regressie
  • Financialisatie
  • De nieuwe generatie Bitcoins

Bron: CNBC

Foto Credit: Pixaby