Q1 was bijzonder goed voor de sociaal netwerksite Facebook. Een omzetstijging van maar liefst 50 procent en een stijging van het aantal gebruikers. Vreemd toch? Gezien de tumult en heisa omtrent het datalek. De gevolgen hiervan zullen pas duidelijk worden in het tweede kwartaal, maar voorlopig mogen ze zich bij Facebook op de borst kloppen na zulke sterke periode.

Analisten en experts hadden het verwacht, een kwartaal dat bijzonder goed ging zijn voor sociaal netwerksite Facebook. Maar die verwachtingen werden zelfs overtroffen. De totale omzet steeg tijdens het eerste kwartaal met 50 procent, van 8 miljard naar 11,9 miljard dollar. Ook het aantal gebruikers steeg met 13 procent naar 2,2 miljard, voornamelijk door nieuwe accounts uit Azië.

Het aandeel van Facebook steeg op 26 april met een forse sprong. Beleggers en investeerders lijken er dus terug in te geloven na het zien van het uitstekende kwartaalrapport, hoewel ze ‘wisten’ dat de cijfers behoorlijk positief gingen zijn. Het kwartaalrapport is alvast de bevestiging.

Datalek

Voorlopig heeft het datalek dus nog geen negatieve invloed gehad op de cijfers van Facebook. Maar dat komt omdat het lek pas bekend werd gemaakt midden maart. Het is dus uitkijken naar de resultaten van het volgende kwartaalrapport. Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft te kennen gegeven alles in het werk te stellen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Op die manier probeert hij het vertrouwen van investeerders en beleggers opnieuw voor zich te winnen.

Bronnen: CNBC, Telecompaper

Foto: JD Lasica – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger