Begin dit jaar liet Facebook weten dat advertenties voor cryptomunten en ICOs niet meer welkom zijn op het sociale media platform. Grote rivaal op het gebied van mobiele advertenties, Google, gaat nu een gelijkaardig beleid uitvoeren.

Google zei dat de maatregel in voege zal treden vanaf juni. Ze hanteren dan een strikt beleid waarin advertenties van cryptomunten, ICOs en ‘andere speculatieve financiële instrumenten’ verbannen worden. Dit laatste omvat bijvoorbeeld advertenties over binaire opties, financial spread-betting en niet-traditionele manieren om in te spelen op bewegingen van de aandelenmarkt of individuele aandelen.

Google liet ook weten dat ze vorig jaar 130 miljoen advertenties verwijderd hebben die door hackers werden gebruikt om cryptomunten te mijnen. Ondanks het enorme aantal is dit slechts een zeer klein percentage van alle Google Ads.

Hoeveel geld Google laat liggen door deze advertenties te weigeren, werd niet meegegeven, maar volgens Scott Spencer – Directeur Sustainable Ads bij Google – staat de preventie van gevaarlijke advertenties voorop in hun beleid.

Facebook en cryptomunten

Rob Leathern, product director bij Facebook, liet eerder dit jaar in een blogpost weten dat, alles wat gerelateerd is aan dubieuze financiële praktijken, niet meer vertoond zal worden op Facebook ter bescherming van hun gebruikers.

Zowel Instagram en Audience Network gaan in de nabije toekomst hun advertentiebeleid ook aanpassen om hun gebruikers te behoeden van malafide cryptomunten en ICO’s.

Bron: Zerohedge

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>