De korf FAANG-aandelen hebben het moeilijk gehad de afgelopen maanden, vrijwel ieder bedrijf uit de korf heeft zijn aandeel in waarde zien dalen. Toch is er één aandeel waar analisten zich het meeste zorgen om maken, namelijk dat van Facebook en dat komt omwille van het gebrek aan vertrouwen. Er zijn dit jaar te veel incidenten en schandalen geweest rond het bedrijf.

De FAANG-aandelen doen het niet zo goed, eigenlijk net zoals de rest van de aandelen op de beurzen. Maar deze sector lijkt extra hard getroffen te worden gezien van hoe hoog ze komen. In dit select clubje zitten aandelen van Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet (Google).

The digital economy operates on trust, and they’ve broken trust on so many levels.

Volgens Ray Wang, analist en oprichter van Constellation Research, gaat de daling van deze aandelen zijn ‘normale’ gang gaan gezien het beurssentiment en de globale trend. Maar volgens hem moeten we Facebook extra in de gaten houden want dit aandeel kan het zwaar te verduren krijgen.

Incidenten

Facebook heeft dit jaar te vaak in de spotlights gestaan omwille van schandalen en incidenten. De verantwoordelijkheid ligt bij COO Sheryl Sandberg en het hele gebeuren heeft Facebook een waardedaling van 40 procent gekost ten opzichte van zijn 52-weeks hoogtepunt.

Het lijkt er op dat Sandberg vervangen zou worden maar Wang beweert dat dit slechts geruchten zijn. Om de situatie van Facebook recht te trekken, is er volgens Wang een grondige verandering in management nodig. Zodanig dat beleggers opnieuw het vertrouwen kunnen krijgen in het bedrijf.

I think there needs to be some kind of management change or some appointment that’s someone that the market trusts to take care of these issues and to address privacy and cybersecurity in a stronger fashion than what’s being done today.

Want dat is Facebook zijn achilleshiel, privacy en vertrouwen kunnen garanderen bij zijn gebruikers en aandeelhouders. Van zodra het op dit vlak misloopt, kan het hard gaan voor het aandeel.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pxhere