Historisch gezien bewegen we op dit moment in een volatiele periode. En de afgelopen weken hebben we al mogen proeven aan die beweeglijkheid. Als gevolg van de spanningen rondom de kernwapenproeven van Noord-Korea lieten de indices een aantal keer flinke bewegingen zien. Ook in de toekomst zouden we te maken kunnen gaan krijgen met onverwachte gebeurtenissen.

Op Wall Street werden er gisteren alweer nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Het begint er steeds meer op te lijken dat de ‘koopdrang’ van beleggers nog groter is dan vooraf werd gedacht. Op dit moment wordt elke correctie aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. De vraag is echter of Warren Buffett op dit moment hetzelfde doet.

Hoe kijkt Buffett tegen de markt aan?

Warren Buffett staat er om bekend dat hij graag tegen de stroom in gaat. Hij is van mening dat je hebzuchtig moet zijn op het moment dat anderen angstig zijn. Daar staat tegenover dat je juist angstig moet zijn als andere beleggers hebzuchtig zijn. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van dshort.com, is te zien dat het moment van ‘hebzucht onder beleggers’ wellicht aangebroken is. Voor het laatst hadden we immers rond het jaar 2000 te maken met een dergelijke overwaardering van aandelen.

Aangezien het feit dat dit de favoriete indicator is van de allergrootste belegger van de wereld, zouden we er wellicht verstandig aan doen om voorzichtig te werk te gaan. Het beursfeestje zou immers zomaar abrupt ten einde kunnen komen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)