Fed De notulen van de laatste Fed vergadering zijn uit en daar stond iets in waar Wall Street bepaald niet blij van werd. Sterker nog, de Amerikaanse centrale bank joeg beleggers regelrecht de gordijnen in. Om u niet langer in spanning te laten: uit de Fed notulen (‘minutes‘) bleek dat diverse Federal Reserve officials voorstander zijn van een vroegtijdige renteverhoging. Nu bleef de benchmark short-term interest rate uiteindelijk ongewijzigd op (effectief) nul, maar de toon is bij deze gezet.

>>>Volg ons op TWITTER als u niets wilt missen<<<

Ook de ‘forecast‘ dat het ultra lage rentetarief tot in 2015 werd uiteindelijk gehandhaafd. Maar toch… Er is discussie binnen de Fed ontstaan over die ultra lage rente tijdens de laatste FOMC meeting. En daar zijn beleggers allergisch voor.

Fed blaakt van het zelfvertrouwen

Uit de notulen van de laatste vergadering, gehouden op 28 en 29 januari, bleek een toenemend vertrouwen van de Amerikaanse centrale bank over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie. Over de recente turbulentie in de Emerging Markets maakt de Fed zich niet echt druk. En het tegenvallende banenrapport (dec.) werd hoofdzakelijk toegeschreven aan het barre winterweer. Of dat laatste ook terecht is, moet overigens nog blijken: dat staat namelijk ter discussie. Het zal nog geruime tijd duren voor dat helder wordt. Mogelijk dat pas het banenrapport van april geheel vrij is van de negatieve invloed van de zware winter. Laat u niet in de luren leggen door de Fed: de notulen worden zoals altijd achteraf vrijgegeven. En dat betekent dat de gesprekken ‘geregisseerd’ zijn. De discussie over de rente is dan ook een doelbewust signaal aan Wall Street. En Wall Street heeft de boodschap ontvangen… Bent u op zoek naar interessante aandelen tips, dan kunt u hier gratis onze jongste TECHNOLOGIE AANDELEN TIP downloaden