Volgende week komen de officials van de Federal Reserve samen om de toestand van de Amerikaanse economie onder de loep te nemen en te beslissen wat ze met het monetaire beleid zullen doen op basis hiervan. De Amerikaanse economie zit in een stroomversnelling en zou mogelijks een renteverhoging aankunnen. Toch verwachten marktkenners dat de Federal Reserve zijn voet nog niet van het gaspedaal zal halen.

Vol spanning kijken beleggers en investeerders uit naar wat de officials van de Amerikaanse centrale bank zullen concluderen omtrent de Amerikaanse economie en het monetaire beleid. Marktkenners twijfelen alleszins niet over de toestand van de Amerikaanse economie, die zit namelijk goed. Maar wat gaat de Federal Reserve doen inzake het monetaire beleid?

Ook hier twijfelt men niet, niemand verwacht dat voorzitter Powell iets zal wijzigen aan het beleid. Randy Frederick, vicepresident bij Charles Schwab, denkt ook dat de Fed vol gas zal blijven geven totdat men zeker is dat de Amerikaanse economie robuust genoeg is.

The economic outlook is fairly good, as long the Fed keeps its foot on the pedal. The market has finally accepted that they will.

Tapering

De financiële markten vrezen echter dat, gezien de economie sterk aan het herstellen is en de inflatie aan het stijgen is, de Federal Reserve misschien toch de versoepelende maatregelen zou gaan terugdraaien. Frederick beaamt dat het een flinke uitdaging zal zijn voor de Fed om het beleid te normaliseren vermits de economie sterk afhankelijk is van de massale liquiditeit.

Goldman Sachs econoom David Mericle verwacht dat de Federal Reserve ergens eind dit jaar zal beslissen om de steunmaatregelen af te bouwen met een effectieve uitvoering begin 2022. Mericle benadrukte dat het nu te vroeg is om de Amerikaanse economie.

Bronnen: CNBC

Foto: Pictures of Money – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>