Beleggen lijkt voor sommigen veel te moeilijk. Of ze denken dat ze er niet genoeg geld voor hebben. Financieel expert Paul Sydlansky legt uit hoe belangrijk het is om te beginnen beleggen, zelfs met 100 euro.

Wanneer je gaat beleggen, zet je jouw geld aan het werk. Dit heeft een grote impact op je vermogen, voornamelijk op lange termijn. Veel mensen willen resultaat zien op korte termijn, en maken daardoor de verkeerde beslissingen. Echter, op lange termijn kan beleggen een immens verschil maken.

Stel, je steekt vandaag 100 euro in een sok. Over 30 jaar zal die 100 euro nog steeds 100 euro zijn.

Maar wanneer je gaat beleggen aan een gemiddelde jaarlijkse rentevoet van 7% zal die 100 euro over 30 jaar gegroeid zijn naar 761 euro. Je zal van die 100 euro niet rijk worden, maar het verschil is duidelijk. Zet je geld aan het werk en het zal groeien. Negeer je beleggen, en het zal even waardeloos blijven.

Er zijn ontzettend veel manieren om te beleggen op lange termijn. Je kan beleggen in:

  • Aandelen
  • Obligaties
  • Fondsen/ETFs
  • Cryptomunten

3 explosieve aandelentips uit de grondstoffensector

Beleggen moet een gewoonte worden

Het belangrijkste is dat jij je financiële toekomst in eigen handen neemt, zegt Paul Sydlansky. Je begint met wat je hebt en wat je weet. Laat beleggen een belangrijke gewoonte worden. Naarmate je meer gaat en kan beleggen, naarmate je meer weet over beleggen, zal het een steeds grotere impact hebben op je financiële gezondheid.

Maar wanneer je er niet aan begint, zal het nooit deel uit maken van je vermogen en zal je geld niets doen. Je geld aan het werk zetten, is beginnen met beleggen.

Bron: B.I.

Foto Credit: iStock

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>