De daling op de financiële markten kan mogelijk dieper gaan dan de correctie die we eerder dit jaar hebben gezien. Daarom moeten beleggers zich klaarmaken om te verkopen. Dit zijn in ieder geval de woorden van een in Boedapest gevestigde fondsbeheerder die ‘alarm’ heeft geslagen.

Attila Dzsubak, investment director bij MKB-Pannonia Fund Manager, heeft in totaal 2,4 miljard dollar onder zijn hoede. Volgens Dzsubak moeten beleggers nu op zoek gaan naar een uitweg uit aandelen. Hier moeten beleggers volgens hem niet te lang mee wachten, want het verleden wijst uit dat ‘exits’ snel te smal kunnen worden.

Deze fondsbeheerder denkt dat de ‘top’ bereikt is

Volgens Dzsubak lijkt nu alles tegen aandelen te werken. Hij verwijst onder andere naar een te hoge beurswaardering, plannen van centrale banken om het monetaire beleid wereldwijd aan te scherpen en de toegenomen onrust in de wereld als gevolg van de handelsoorlog.

Ook op technisch gebied is Wall Street onder belangrijke technische steunniveaus terecht gekomen. Volgens de gerespecteerde fondsbeheerder heeft Wall Street haar hoogtepunt waarschijnlijk bereikt in oktober en kunnen de indices nog een laatste keer het recordniveau bereiken in de eerste helft van 2019 (door stijging van de bedrijfswinsten).

Uiteraard willen wij graag weten hoe Dzsubak zijn portefeuille beschermt tegen de ‘donkere tijden’ die mogelijk binnenkort aanbreken. Dit doet hij vooral door goud en goudaandelen toe te voegen aan zijn portefeuille. Hiermee beschermt hij zijn portefeuille tegen een grote beursdaling aangezien goud normaliter goed presteert in tijden van onrust.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)