De aandelenmarkten weten vooralsnog de stijgende trend van het afgelopen jaar voort te zetten. Tijdens de handelssessie van dinsdag werden we voor het eerst sinds lange tijd weer geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid, maar meer dan dat was het ook niet. Door de ongekende kracht van de stier, zijn fondsbeheerders nog optimistischer geworden.

Zakenbank Bank of America Merrill Lynch heeft een uitgebreid onderzoek gehouden onder de grootste Amerikaanse fondsbeheerders. En een maand geleden werd duidelijk dat het grotendeel van deze ‘kenners’ een omkeerpunt verwacht rond het tweede kwartaal van 2018. Rond die periode zou er een verhoogde kans zijn op een top bij de aandelenmarkten.

Fondsbeheerders rekenen nu op een top in 2019 of zelfs later

We zijn inmiddels een maand verder en Bank of America Merrill Lynch heeft de betreffende fondsbeheerders opnieuw uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op de markten. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er in een maand tijd heel wat veranderd is. Op dit moment verwacht namelijk het merendeel van de fondsbeheerders dat pas in 2019, of zelfs later, de markten van richting zullen gaan veranderen.

Hoe ziet de situatie over nog een maand er uit?