De dollar wist tijdens het afgelopen jaar goede zaken te doen. Deze herstelbeweging was overigens hard nodig, want in het jaar 2017 heeft de wereldmunt behoorlijk wat terrein moeten inleveren. Volgens een groot deel van de fondsmanagers is de huidige herstelbeweging slechts van tijdelijke aard. De dollar is immers volgens hen nog steeds overgewaardeerd.

Volgens analisten is de waardestijging van de dollar van het afgelopen jaar hoofdzakelijk te danken aan de groei van de Amerikaanse economie. De Amerikaanse economie wist zich immers positief te onderscheiden ten opzichte van andere economieën. Ook de stijgende rentestanden wisten te zorgen voor een stijgende vraag naar de wereldmunt.

Beleid van de Fed is een bedreiging voor de dollar

Toch is inmiddels het merendeel van de fondsbeheerders het er over eens dat de dollar op dit moment te duur geworden is. Uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch blijkt dat fondsmanagers voor het laatst in 2002 zo pessimistisch gestemd waren over de dollar. Destijds moest de dollar de jaren daarna flink terrein inleveren.

Aangezien de Amerikaanse centrale bank haar toon gematigd heeft wat betreft het optrekken van de rentestand, is de dollar eigenlijk te duur geworden. In de huidige koers zit volgens analisten nog behoorlijk wat verwachtingswaarde, wat betreft de rentestand, verrekend. En die verwachtingswaarde lijkt hoogstwaarschijnlijk niet helemaal gegrond te zijn.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)