De afgelopen maanden heeft autofabrikant Ford het niet bepaald gemakkelijk gehad. De CEO van het automerk ligt nog steeds flink onder vuur door zijn ‘groene’ beleid. Sinds zijn aantreden heeft het aandeel flink terrein moeten prijsgeven en daarmee is Ford een van de slecht presterende aandelen binnen de autosector.

De Amerikaanse aandelenmarkten wisten de afgelopen maanden flink in waarde te stijgen. Voor Ford zag dat koersbeeld er helaas een stuk minder rooskleuriger uit. Het aandeel heeft sinds het jaar 2014 ongeveer 30% van haar beurswaarde moeten inleveren. Toch was er voor de aandeelhouders van het geplaagde Ford de afgelopen week reden tot juichen.

Ford verslaat haar grote rivaal General Motors

Een aantal dagen geleden werd duidelijk dat de autoverkopen in de maand mei veel harder zijn gestegen dan waar op gerekend werd. Ford wist uiteindelijk 2,3% meer auto’s te verkopen dan een maand daarvoor het geval was.

ford-gm

Daarnaast wist Ford met deze prestatie haar grote rivaal General Motors te verslaan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat Ford voor het eerst in meer dan een jaar tijd meer auto’s wist af te leveren dan General Motors deed.

Zijn de goede tijden voor Ford aangebroken?