De makers van het spel Fortnite hebben goud in handen. In april bracht dit gratis spel zo’n $300 miljoen op. Aan dit tempo genereert Fortnite een omzet van $3,5 miljard per jaar. Maar Epic Games, die het spel creëerde, is niet het enige bedrijf dat profiteert van dit succes. Er zijn nog enkele – beursgenoteerde – bedrijven waar de kassa rinkelt.

Fortnite is al een legende in de gaming-industrie. De gaming-industrie zit al jaren fors in de lift en bereikt steeds meer mensen. Opvallend aan Fortnite is dat het niet direct gamers afpakt van andere spelletjes, maar dat het vooral nieuwe mensen aan het gamen zet.

Daardoor zijn er ook andere bedrijven die indirect sterk profiteren.

Dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en aandelennieuws via deze handige tool: SB Daily

Turtle Beach Corp (NASDAQ:HEAR)

Producent van gaming headsets Turtle Beach wist waarschijnlijk niet goed wat hen overkwam met de populariteit van Fortnite. Dit vrij onbekend beursgenoteerd bedrijf is de grootste winnaar van het spel. Fortnite vereist namelijk veel communicatie tussen de spelers. De headsets van Turtle Beach bieden een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Dankzij het succes van Fortnite schoot de omzet van Turtle Beach in het eerste kwartaal met 110% omhoog. Het aandeel kon in 2018 al met meer dan 800% stijgen. Toegenomen concurrentie onder de game ontwikkelaars, kan enkel in het voordeel spelen van Turtle Beach.

Tencent (OTCMKTS:TCEHY)

 

Deze Chinese technologiereus heeft indirect de grootste blootstelling tot het spel zelf. Tencent bezit namelijk 40% van de aandelen van Epic Games en heeft de rechten om het spel ook in China te lanceren.

Het 40%-belang in Epic Games is maar een klein deel van het totaal bij Tencent, maar kan een belangrijke groeimotor worden wanneer het spel in China even succesvol wordt als in de rest van de wereld.

Nvidia (Nasdaq: NVDA)

 

Producent van grafische GPU-kaarten Nvidia profiteert niet enkel van de verhoogde interesse om cryptomunten te mijnen, maar ook van verhoogde interesse uit de gamingindustrie. Het onderdeel gaming zag in het eerste kwartaal de omzet stijgen met 68%, 3 keer meer dan de vorige kwartalen.

Nvidia lanceerde recent nog de 3GB GeForce GTX 1050, een goedkopere grafische kaart die perfect geschikt is voor games als Fortnite.

Bron: Insider Monkey

Foto Credit: iStock