Fortnite heeft op zeer korte termijn al een cultstatus verworven in de gamingwereld. Dankzij enkele zeer vernuftig uitgewerkte strategieën, is het spel goed op weg om een miljardenspel te worden. Een deel daarvan dankt Fortine aan zijn populariteit bij vrouwen … vooral op mobiele toestellen.

Epic Games lanceerde Fortnite in 2017. In eerste instantie was er enkel een game mode ‘Save the World’. Hier moest men voor betalen en het was enkel beschikbaar op computer, Xbox en Playstation. Maar daarna voerde Fortnite enkele veranderingen door waardoor het een immens succes werd.

In april verdiende Fortnite $296 miljoen of ongeveer $10 miljoen per dag. Aan dit tempo genereert het spel zo’n $3,5 miljard omzet per jaar. Maar dit kan nog oplopen aangezien Fortnite steeds populairder wordt, vooral bij vrouwen.

Lees hier hoe je kan beleggen in Fortnite…

Enkele maanden na de lancering van ‘Save the World’ lanceerde Epic Games een gratis versie, Battle Royal, waarin 100 speler tegen elkaar vechten op een eiland terwijl een storm het gebied steeds kleiner maakt. Hiermee veroverde Epic Games de wereld.

Fortnite ook populair op mobiel

In april 2018 maakte Epic Games het spel nog meer toegankelijk door een versie te lanceren voor mobiele toestellen. Hierdoor is Fortnite toegankelijk op PC, Console én Mobiel.

46% van de mobiele Fortnite-gebruikers zijn vrouwelijk, wat veel meer is dan op een console of PC. En er is nog groei mogelijk. Vrouwen domineren namelijk de mobiele gamingmarkt met een aandeel van 63% en 60% van de dagelijkse gamers. Vrouwen hebben 36% meer kans om geld uit te geven op mobiele games dan mannen. Sinds de lancering bracht de mobiele app van Fortnite al meer dan $50 miljoen op.

Er spelen nu al zo’n 45 miljoen gamers per dag Fortnite, waarbij steeds meer vrouwen het spel ontdekken. En aangezien dat de geldmachine draait rond allerlei accessoires en niet rond geweren of het spel zelf, lijkt het dat de ontwerpers bij Epic Games de heilige graal hebben gevonden.

Bron: CNBC

Foto Credit: Flickr/BagoGames