Hoewel het een van de nabij gelegen landen is, hebben veel beleggers weinig affiniteit met de Franse aandelenmarkt. Maar daar kan de komende jaren verandering in komen. Waarom? Omdat de Franse aandelenmarkt aan de vooravond staat van een ‘Gouden Decennium’. Dat zeggen althans de analisten van Berenberg. Dit is het ideale moment om te beleggen in Franse aandelen.

Wanneer het kapitaal naar de Franse aandelenmarkt zal stromen, zullen steeds meer beleggers het land ontdekken. Wie er echter al vroeg bij kan zijn, gaat met de grootste rendementen lopen. Frankrijk is de laatste jaren in alle stilte een van de favoriete plaatsen geworden voor slimme beleggers. Het land staat nu voor zijn volgende grote groeiperiode.

Frankrijk heeft dan ook een streep voorsprong op andere landen in Europa.

  • Het Verenigd Koninkrijk sukkelt met de Brexit
  • Italië kreunt onder een immense schuldenlast en politieke chaos
  • Duitsland zit op een moeilijk politiek spoor sinds de laatste verkiezingen

Na de verkiezingsoverwinning van Emmanuel Macron is Frankrijk een land geworden van stabiliteit en vooruitgang. De hervormingen die Macron doorvoerde werpen stilaan zijn vruchten af.

De demografie van Frankrijk is veel beter dan die van Duitsland of Italië. Het politieke systeem heeft zich veel beter aangepast aan de anti-Europa beweging dan in andere landen. En de economie die meer gericht is op het binnenland, is veel minder kwetsbaar voor een handelsoorlog dan de Duitse export machine.

Franse aandelen zijn niet duur

Met een gemiddelde koers/winstverhouding van 15,1 is de Franse beurs niet duur. Dit jaar stroomde er al $242 miljoen naar de iShares MSCI France ETF waardoor het totaal nu bijna $1 miljard bedraagt. Dit is een stijging van ruim 25%. Er komt dus ook steeds meer interesse vanuit de Verenigde Staten.

Vincent Deluard, van INTL FCStone, verklaarde eerder deze maand nog dat Frankrijk ‘het beste land ter wereld was’.

Wie wil beleggen in Frankrijk, wacht daar best niet te lang mee. Voor je het weet is het ‘Gouden Decennium’ vertrokken zonder jou.

Bron: MarketWatch