hollande-afp_2490442b-france

We weten allemaal wel dat de Eurozonelanden het op dit moment niet makkelijk hebben. De Europese Unie gaat gebukt onder een zeer hoge werkloosheid en daarnaast hebben we ook nog de dreiging van deflatie. Op dit moment is immers de inflatie zeer laag en als gevolg daarvan loert het scenario van deflatie. In Frankrijk lijken de problemen wel met de dag groter te worden. Recent ontvingen we nog een PMI cijfer die aangaf dat Frankrijk te maken heeft met een milde recessie. Van oktober naar november is de situatie flink verslechterd in Frankrijk.

frankrijk-werkloosheid

Op de grafiek hierboven is te zien dat de werkloosheid in Frankrijk de afgelopen maanden flink is gestegen. We hebben op dit moment te maken met een werkloosheidspercentage van 10,4% en dat is zorgwekkend te noemen.

Franse burgers zien het niet meer zitten

De Franse burgers lijken inmiddels helemaal de weg kwijt te zijn. Ze geven alles en iedereen de schuld, behalve zichzelf. Het is duidelijk dat er in Frankrijk nog een lange weg te gaan is voordat dit land weer kan rekenen op economische groei. Terwijl Amerika de afgelopen vijf jaar uit het zwarte gat is gekropen is de situatie in Europa alleen maar verder verslechterd. De ECB is op dit moment druk bezig om er voor te zorgen dat de Europese landen ook weer kunnen groeien. Bescherm altijd een deel van uw vermogen – Download de GOUDGIDS