COVID-19 bedreigt de wereldeconomie en dat moet dringend worden aangepakt. Wereldwijd worden er maatregelen genomen, zelfs in landen waar het coronavirus nog niet aanwezig is. Als landen individueel maatregelen nemen, komen we een eindje verder. Maar door samen te werken, kan er veel meer bereikt worden. Daar gaat de G-7 nu over samenzitten deze week.

Het coronavirus is nu al enkele maanden actief en het lijkt er op dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn om het virus af te stoppen en economieën te ondersteunen. Momenteel nemen landen elk hun eigen maatregelen, wat uiteraard een bepaald effect heeft. Maar het zou veel beter zijn mochten landen samenwerken om de verspreiding van COVID-19 te stoppen.

De Groep van Zeven (G7) is een intergouvernementeel forum van zeven vooraanstaande industriële staten en de EU. Het gaat om Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de EU. Zij zullen deze week samenzitten om te kijken of ze kunnen samenwerken om de economische impact van het virus in te perken.

De financiële markten herstelden maandag goed nadat de centrale banken in Japan, VK, Frankrijk en de USA mededeelden dat ze bereid zijn in te grijpen mocht het virus een te grote impact hebben op de economie. Ook dinsdag is er herstel en kleuren de aandelenmarkten overwegend groen.

Koopjes?

Beleggers en investeerders hadden vorige week last van angst en paniek waardoor de wereldwijde beurzen in correctiemodus gingen. Deze handelsweek ziet er dan weer anders uit want door de grote daling van vorig week zijn er koopjes te doen op de aandelenmarkten.

Eerder deze week zei de directeur van de Wereld Gezondheidsorganisatie ook al dat beleggers te paniekerig reageren en dat ze kalm moeten blijven. Ook economen vinden dat de reactie op de beurzen onterecht is en dat de impact op de wereldeconomie wordt uitvergroot.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>