Over het algemeen valt te zeggen dat Europese aandelen tijdens de afgelopen jaren minder goed hebben gepresteerd in vergelijking met Amerikaanse aandelen. Al jaren weten Amerikaanse aandelen een betere prestatie af te leveren. Mogelijk kan dat in de nabije toekomst gaan veranderen.

Als beleggers willen investeren in de grootste Europese aandelen, dan kan dat gedaan worden via een investering in de Stoxx 600 index. Deze Europese index bestaat uit de 600 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven. Opvallend genoeg heeft deze index al vier jaar te kampen met een stevige weerstandslijn.

Europese aandelen staan mogelijk aan de vooravond van een uitbraak

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Stoxx 600 index in het jaar 2015 een stevige top wist neer te zetten. En sinds dat moment is deze Europese index meermaals geconfronteerd met een stevige daling. Te denken valt aan de daling van eind 2015 en die van eind 2018.

Ook deze index heeft tijdens de afgelopen maanden geprofiteerd van het opgelaaide optimisme onder beleggers. Als gevolg hiervan is de Stoxx 600 index flink in waarde gestegen. Op de grafiek is te zien dat deze index op dit moment opnieuw de weerstandslijn genaderd is. Op het moment dat deze weerstandslijn sneuvelt, verbetert het technische plaatje aanzienlijk.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.