De Bitcoin staat op dit moment flink onder vuur. De grootste digitale munt ter wereld beleefde een geweldig 2017, maar van die positieve sfeer lijkt weinig over te zijn. Met name de druk van de overheden zorgt er voor dat steeds meer beleggers de cryptosector links laten liggen. Is dat terecht?

De cryptobeleggers onder ons die al wat langer meelopen, zullen weten dat deze sector gekenmerkt wordt door hoge beweeglijkheid. Zo heeft de Bitcoin in het verleden meermaals te maken gehad met de nodige beursdalingen. Wat dat betreft zullen de ervaren cryptobeleggers zich weinig zorgen maken over de huidige beweging.

Bitcoin kende vaker een stroeve start van het jaar

Juist binnen de cryptosector is de populariteit van uiterst belang. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, te zien dat er een verband waarneembaar is tussen de koers van de Bitcoin en het aantal zoekopdrachten naar de digitale munt. De populariteit van de Bitcoin is, volgens de Sentiment Indicator van Google, de afgelopen weken sterk afgenomen. De prijs van de digitale munt heeft hetzelfde pad bewandeld.

Toch hoeft dit niet te betekenen dat de Bitcoin ook de komende maanden de weg naar beneden zal gaan vervolgen. Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Top Down Charts, is namelijk te zien dat de Bitcoin gemiddeld gezien (met uitzondering van 2013 en 2017) de nodige moeite heeft tijdens de eerste maanden van het jaar.