vrij chinese vastgoedmarkt

Chinese vastgoedaandelen sloten de handelsdag maandag af met de grootste winsten in 6 jaar. Dit gebeurde dankzij speculatie over dat de Chinese overheid minder streng zou worden wat betreft het kopen van vastgoed om zo ’s werelds op 1 na grootste economie te stimuleren. De Shanghai Property Index steeg 7,3 procent in een dag, de grootste stijging sinds maart 2009. Beleggers speculeerden dat de overheid het aanbetalingsratio voor tweede huizen zal verlagen, legde Clement Cheng, aandelenhandelaar bij RBC Investment Management in Hong Kong uit tegenover Bloomberg.

vrij chinese vastgoed index

De People’s Bank of China gaf aan nergens van te weten nadat het Shanghai Securities News zei dat de centrale bank om 15.30 uur lokale tijd een ‘belangrijke’ aankondiging zou doen. Centrale bankpresident Zhou Xiachuan zei dat het groeitempo van het land een beetje te veel is getuimeld en dat beleidsmakers ruimte hebben om te reageren, waarmee verwachtingen voor verdere monetaire versoepeling werden gevoed. De nieuwe huizenverkopen daalden met 17 procent in de eerste 2 maanden van 2015 ten opzichte van een jaar eerder. Hiermee komt de economische groeidoelstelling van premier Li Keqiang van 7 procent voor dit jaar in gevaar.

Waarderingen vastgoedmarkt

‘De waarderingen van vastgoedaandelen zijn relatief goedkoop en er wordt verwacht dat het beleid voor vastgoed zal worden verruimd’, zei Zhang Qi van het Chinese Haitong Securities erover. Zowel Poly Real Estate Group – China’s op 1 na grootste ontwikkelaar op de Chinese vastgoedmarkt– en Tianjin Realty Development stegen met de daglimiet van 10 procent. Naast de plus van 7,3 procent voor de Shanghai Property Index, steeg ook de Shanghai Composite Index fors. De index sloot de dag af met een plus van 2,6 procent, waarmee het dit jaar in totaal 17 procent is gestegen. De Chinese index voor vastgoedaandelen staat momenteel op een waardering van 13,8 keer de gerapporteerde winst, waar dit voor de Shanghai Composite uitkomt op ruim 18,5 keer, meldt Bloomberg. Waar moet je dit jaar heen met je geld? Lees dit rapport voor trends om in de gaten te houden