De meeste beleggers zullen bekend zijn met de beursspreuk “Sell in May and go Away”. Wat dat betreft lijkt dit het uitgelezen moment te zijn om aandelen van de hand te doen. Toch is dat mogelijk niet de beste keuze die je op dit moment kan maken. Tijdens de afgelopen 10 jaar kreeg deze beursspreuk immers in het overgrote deel van de gevallen geen gelijk.

De beursperiode van mei tot en met september wordt vaak bestempeld als een tegenvallende beursperiode. En als je naar de complete beursgeschiedenis kijkt dan kom je ook inderdaad tot de conclusie dat aandelen het vaak in deze periode lastig hebben. Toch was dat tijdens de afgelopen 10 jaar vaak niet het geval.

Angst voor deze beursperiode lijkt wat overdreven te zijn

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 jaar vaak behoorlijk goed wist te presteren tijdens de beursperiode mei-oktober. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index in 8 van de 10 keer tijdens deze periode in het groen wist te sluiten. De gemiddelde beursstijging bedraagt daarbij bijna 4%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt in ieder geval duidelijk dat een grote angst voor deze beursperiode wellicht wat overdreven is. Beleggers lijken er met name verstandig aan te doen om zich te focussen op het onderliggende fundamentele plaatje.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar