Op vrijdag 23 juli zullen de langverwachte Olympische Spelen van start gaan. Vorig jaar werden de Spelen door het coronavirus uitgesteld, maar nu kunnen de Japanners niet meer terug. Voor Japan lijkt het met name uit te draaien op een financieel drama. Zowel binnenlandse als buitenlandse toeschouwers zijn immers niet welkom bij de wedstrijden.

Voor de Japanners waren de Olympische Spelen aanvankelijk een unieke kans om de buitenwereld in contact te brengen met het land van de rijzende zon. Dat was ook de reden dat de Olympische Spelen vorig jaar nog met een jaar werd uitgesteld. Inmiddels is er echter geen weg meer terug en zullen de Japanners genoegen moeten nemen met een Spelen zonder publiek.

Japanse beurs heeft het lastig

Voor de Japanse beurs kan de Olympische Spelen mogelijk een redding zijn. Al is dat nog maar sterk de vraag. Het technische plaatje voorspelt immers een doemscenario voor de Nikkei 225 index. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de Japanse beurs onlangs wist af te ketsen van de weerstandslijn die al sinds het jaar 2008 van kracht is. Daarnaast is er nu ook een ‘hoofd-en-schouderpatroon’ zichtbaar op de grafiek. En dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk toppatroon.

Volgens de wetten van de technische analyse wordt het hoofd-en-schouderpatroon getriggerd op het moment dat de neklijn doorbroken wordt. Wat dat betreft kunnen beleggers de situatie bij de Japanse beurs maar beter nauwlettend in de gaten houden. Het heeft er immers alle schijn van dat er deze zomer weinig te juichen is in Japan.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!