De Amerikaanse valutamunt is niet bepaald goed uit de startblokken gekomen. Sinds de inauguratie van Donald Trump is er al sprake van een dalende trend. En dat is toch wel verrassend te noemen, want aanvankelijk werd verwacht dat Trump een positieve invloed zou gaan hebben op de Amerikaanse economie en daarmee ook indirect op de dollar.

De twijfels over Trump zijn de afgelopen weken toegenomen. Steeds minder Amerikanen hebben vertrouwen in hun huidige president. Volgens sommige Amerikaanse nieuwszenders was er zelden sprake van een dergelijk laag vertrouwen onder de Amerikanen. Trump trekt zich echter voorlopig weinig aan van dit nieuws.

Weet de dollar de schade beperkt te houden?

Volgens sommige economen kan de dollar ook de komende tijd meer waarde gaan prijsgeven. Het is immers nog maar de vraag of Trump daadwerkelijk de Amerikaanse groei op een hoger niveau weet te tillen. Ook komen zijn verkiezingsplannen voorlopig nog niet echt goed van de grond af.

dollar-terrein-verliezen

Op technisch gebied wijst alles richting een verdere waardedaling van de dollar. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Market Anthropology, is te zien dat de koersbeweging van de dollar sinds het jaar 2011 wel erg veel lijkt op die van tussen 1995 en 2003. Mochten die overeenkomsten de komende tijd doorzetten, dan gaat de dollar een zware periode tegemoet.