Een bijzonder beursjaar ligt achter onze rug. Het jaar 2017 staat voornamelijk in het teken van de definitieve doorbraak van de cryptosector. Ook de aandelenmarkten kende opnieuw een uitstekend beursjaar. Opvallend genoeg is er vrij weinig aandacht voor de goudsector.

De goudprijs wist het jaar 2017 af te sluiten met een winst van bijna 14%. Met deze prestatie werd benadrukt dat aan het begin van 2016 een stevige bodem is gevormd. Toch zijn er maar weinig beleggers te vinden die geloven in de kansen van het gele edelmetaal. En daar zouden deze beleggers in de toekomst wel eens flink spijt van kunnen gaan krijgen.

De tijd is rijp om de goudsector weer serieus te nemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Tom McClellan, is te zien dat de goudprijs normaliter te maken heeft met een zogenaamde ‘achtjarige cyclus’. Opvallend genoeg weet de goudprijs met name tijdens het begin van deze cyclus erg winstgevende zaken te doen.

Aangezien de nieuwe achtjarige cyclus nog maar net begonnen is, is dit het ideale moment om het vizier weer op de goudsector te richten. Met name de goudmijnaandelen noteren nog ver onder hun toppen van het jaar 2011. Dit zou zomaar eens het ‘gouden jaar’ kunnen gaan worden voor de goudsector.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!