Tijdens het jaar 1987 werden de aandelenmarkten rond deze periode geconfronteerd met een gigantisch crash. Deze gigantische beursdaling is de geschiedenisboeken ingegaan onder de noemer ‘Black Monday’. Er zijn enkele grafieken opgedoken die laten zien dat de huidige beursbeweging wel erg veel lijkt op die van het jaar 1987. Pas op! De volgende grafieken kunnen schokkend zijn…

E. Cantoni, specialist in het vinden van overeenkomsten, publiceerde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat er sterke overeenkomsten te vinden zijn tussen de huidige beursbeweging bij de Dow Jones index en die van voorafgaand aan ‘Black Monday’. Wat dat betreft zouden we dus mogen stellen dat voorzichtigheid geboden is.

Krijgen we te maken met een nieuwe crash?

Op de tweede grafiek zijn de marktbewegingen van de afgelopen maanden in beeld gebracht. Ook deze grafiek toont aan dat er sterke overeenkomsten zijn met het jaar 1987. Gezien beide grafieken zouden beleggers er dus verstandig aan doen om de portefeuille te beschermen tegen de nodige onverwachte bewegingen.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafieken tonen wel aan dat er sprake is van een verhoogde kans op beweeglijkheid. En bescherming kan, gezien het enorme risico, nooit kwaad.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)