Een vreemde plotwending, het investeringsfonds van miljardair George Soros maakt zich klaar om te investeren in cryptomunten. In januari zei Soros nog dat crypto slechts een bubbel was die ging knappen. En nu is hij zijn Soros Fund Management klaar aan het stomen om de cryptomarkt te betreden. Komt het doordat de munten momenteel goed gewaardeerd zijn?

Het investeringsfonds van miljardair George Soros, het Soros Fund Management te New York, is voorbereidingen aan het treffen om te investeren in cryptomunten. Adam Fisher, verantwoordelijk voor de macro-investeringen van het fonds, heeft de goedkeuring gekregen van de raad van bestuur om te handelen in digitale munten.

Best wel een vreemde beslissing vermits George Soros tijdens het World Economic Forum in januari crypto een grote bubbel noemde. Hij beweerde ook dat digitale munten niet kunnen functioneren zoals de bestaande valuta en dus compleet nutteloos zijn om te gebruiken in de echte wereld.

Sinds zijn uitspraak op het World Economic Forum is de bitcoin met 41 procent in waarde gedaald. De crash sleurde de rest van de altcoins mee de dieperik in. De hobbelige rit de laatste maanden heeft ervoor gezorgd dat fondsbeheerders hun investeringen in de cryptomarkt even uitstellen.

Bodem?

Maar nu het Soros Fund Management opeens interesse toont, lijkt het tij gekeerd te zijn. We zijn al eventjes op zoek naar de absolute bodem, denken ze bij Soros Fund Management dat ze ’em gevonden hebben? Het is alleszins niet de eerste keer dat Soros interesse toont in crypto.

In het vierde kwartaal van vorig jaar kocht het fonds aandelen van Overstock.com. Een succesvolle e-commerce website dat in de zomer van 2017 de grootste webwinkel was om betalingen met digitale munten te aanvaarden. Ondanks zijn ‘afkeer’ voor crypto, lijkt Soros er toch potentieel in te zien.

Bronnen: Business Insider, Bloomberg

Foto: Heinrich-Böll-Stiftung – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven