Het was een rampzalige week voor Donald Trump. Hoogstwaarschijnlijk zal hij dit zelf nooit toegeven, maar het moge duidelijk zijn dat hij flink wat gezichtsverlies geleden heeft. De twijfels over Trump zijn alleen maar groter geworden en de puinhoop aan schandalen lijkt zich alleen maar verder op te stapelen.

dow-jones-prijsval

Afgelopen woensdag leverde Wall Street flink waarde in. Gezien de afgelopen weken mogen we wel zeggen dat er even sprake was van een waar ‘bloedbad’. Op donderdag keerden de stieren uiteindelijk weer terug en wisten het verlies van woensdag voor een deel goed te maken. Toch is dit een duidelijk teken dat beleggers zich zorgen maken over de toekomst.

“Aftreding van Trump kan zorgen voor een flinke stijging”

Een bekende Wall Street analist; genaamd Jeremy Siegel, lijkt zich weinig zorgen te maken over Donald Trump. Volgens hem kan een aftreding van Trump er juist voor zorgen dat de markten de weg naar omhoog zullen gaan vervolgen. Hij rekent in dat geval op een stijging van de Dow Jones index met minimaal 1.000 punten.

Volgens Siegel moest Wall Street vorige week woensdag met name veel waarde inleveren door de toegenomen onzekerheid. Beleggers staan er om bekend dat ze een hekel hebben aan onzekerheid en juist daarom nemen steeds meer investeerders een ‘zijlijnpositie’ in. Dat is volgens Siegel geen reden om direct in paniek te raken.