De gebroeders Winklevoss waren de eerste Bitcoin-miljardairs. Ze kochten 120.000 Bitcoins aan een prijs van $10 per BTC. Tyler en Cameron zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat Bitcoin een gouden toekomst zal kennen. Ze voorspellen zelfs dat Bitcoin op zich al een marktkapitalisatie zal kennen van $5.000 miljard.

Volgens Tyler en Cameron Winklevoss zal Bitcoin in de komende jaren een bedreiging vormen voor goud. De goudmarkt kent een marktwaarde van ongeveer $7.000 miljard. Ze vinden het dan ook niet onredelijk indien Bitcoin een marktwaarde zal veroveren van $5.000 miljard. Aan de huidige koers is Bitcoin nog maar $140 miljard waard.

“Cryptocurrencies aren’t really important for human-to-human transactions … but when machines-to-machines trade economic value, they are going to plug into protocols like bitcoin and ethereum. They are not going to open bank accounts at J.P. Morgan … those were invented by bankers before the internet existed,

Volgens Tyler Cameron hebben diegene die dit niet zien of geloven, een gebrek aan inbeeldingskracht: “The criticisms are just a failure of the imagination.”

Bitcoin is beter dan goud, zegt de tweeling. Wanneer je naar de eigenschappen van geld kijkt, maakt goud zo bijzonder dat het schaars is. Bitcoin is ook schaars. Daarnaast kan je Bitcoin veel gemakkelijker verplaatsen.

Bekijk hier het volledige interview:

Bitcoin will one day be worth 40 times the price it is now, Cameron Winklevoss says from CNBC.

Geen wonder dat de tweeling bijzondere maatregelen neemt om hun fortuin in Bitcoin te beveiligen. Lees hier hoe ze dat doen.

Foto Credit: iStock