Naast de Amerikaanse dollar is er nu ook de Gemini dollar. De Gemini dollar is een gereguleerde stablecoin die wordt gelanceerd via het ethereumnetwerk. Iedere Gemini dollar is gedekt door een echte Amerikaanse dollar. Volgens de gebroeders Winklevoss biedt de Gemini dollar de stabiliteit van de USD en de snelheid van een cryptomunt.

Stablecoins worden al enige tijd aanzien als de Heilige Graal onder de cryptomunten. Tether is tot op heden de bekendste stablecoin, maar er volgen er in snel tempo meer. Waaronder dus de Gemini dollar, van de gebroeders Winklevoss. Naast een hele hoop Bitcoins zijn de broers ook eigenaar van Gemini, tot op heden de enige gereguleerde cryptobroker.

Volgens Tyler en Cameron Winklevoss is de Gemini dollar de perfecte brug tussen fiat en crypto.

“The Gemini dollar is part of our mission to build the future of money … It is the missing link between the traditional banking system and the crypto economy.”

Vertrouwen

Tyler Winklevoss noemt de Gemini dollar totaal anders dan andere stablecoins. Stablecoins moeten de volatiliteit van crypotmunten vermijden. Maar volgens Tyler Winklevoss is de Gemini dollar uniek omdat er een ‘network of trust’ achter de stablecoin aanwezig is.

“It’s not just Gemini Trust. But you have to build a network of important players that are also trusted to solve for the trust problem of a stablecoin.” aldus Tyler Winklevoss.

Daarom dat het zo belangrijk is dat de Gemini dollar goedgekeurd werd door de New York Department of Financial Services (NYDFS).

Gemini zal Amerikaanse dollars op een rekening houden die de Gemini dollar moet dekken. Die rekening wordt gedekt door het Amerikaanse depositogarantiestelsel. Een onafhankelijke auditeur, BPM Accounting and Consulting, zal toezicht houden op de rekening. Gemini belooft om de resultaten van de audits publiek te maken.

24/7 geld ter beschikking

Geregistreerde gebruikers van Gemini zullen Amerikaanse dollars kunnen omwisselen voor Gemini dollars en deze bewaren op een adres op het ethereumplatform. Het grote voordeel is de beschikbaarheid van de Gemini dollar, zegt Tyler Winklevoss.

“If there’s a price dislocation in a certain market and it’s a Friday night, traders can’t move fiat currency until Monday. But the Gemini Dollar links the 24-7/365 nature of cryptocurrency and blockchain with the fiat world.”

Bronnen: CoinDeskForbes

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)