De meeste beurzen zijn bezig aan een uitstekend beursjaar. Daarmee wordt er vooralsnog een vervolg gegeven aan de indrukwekkende beursrally die tijdens het afgelopen jaar van start is gegaan. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om niet te optimistisch gestemd te raken. Een trenddraai kan immers nabij zijn.

De meeste beleggers kunnen zich op dit moment maar moeilijk voorstellen dat de aandelenmarkten binnenkort geconfronteerd zouden worden met een forse beursdaling. Toch houden de analisten van Bank of America hier wel rekening mee. Hun eigen ontwikkelde indicator laat immers zien dat een verkoopsignaal nabij is.

Deze indicator waarschuwt voor een beursdaling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de Equity Sentiment Indicator bijna alarm slaat. Op het moment dat er een notering boven de rode lijn wordt gegenereerd, wordt er een verkoopsignaal afgegeven. En een dergelijk verkoopsignaal werd voor het laatst afgegeven tijdens het jaar 2007. Destijds draaiden de wereldwijde beurzen niet veel later van richting en dat wist uiteindelijk te leiden tot een beurscrash.

Toch hoeft er nog niet direct reden tot paniek te zijn. Tijdens de jaren 1999 en 2000 was er immers ook gedurende lange tijd sprake van een notering boven de rode lijn, maar de beurzen draaiden toen pas later van richting. Maar, voorzichtigheid lijkt in ieder geval wel verstandig te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)