Op dit moment gaat het niet zo goed met het aandeel Netflix. De streamingdienst voelt de hete adem van Disney in haar nek en het is nog maar de vraag of de huidige abonneegroei intact gehouden kan worden. Beleggers beginnen ondertussen hun vertrouwen in het aandeel steeds meer te verliezen. En dat kan een slecht teken zijn voor de gehele markt.

Afgelopen vrijdag moest het aandeel Netflix opnieuw fors waarde inleveren. Het aandeel sloot de dag uiteindelijk ruim 5% lager af. Sinds de top uit juni 2018 is het beursgenoteerde bedrijf al meer dan 35% aan beurswaarde verloren. En volgens sommige analisten kan die schade de komende maanden nog verder gaan oplopen.

Netflix maakt een einde aan de stijgende trend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat Netflix tijdens de afgelopen jaren haast synchroon bewoog aan de Nasdaq Composite index. Netflix was zelfs een van de sterkhouders binnen de technologie-index. Die situatie is tijdens de afgelopen maanden compleet veranderd, want terwijl de Nasdaq Composite index wist te stijgen naar nieuwe recordkoersen, werd het aandeel Netflix geconfronteerd met lagere toppen.

Door de prijsdaling van afgelopen week is er zelfs officieel een einde gekomen aan de stijgende trend bij Netflix. Die stijgende trend was tijdens de afgelopen zes jaar zichtbaar. En volgens diverse analisten kan dit slecht nieuws betekenen voor de rest van de markt.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.