Gisteren werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een koersval. In Europa kleurden de koersborden zelfs donkerrood. Volgens de kenners wordt de huidige koersdaling veroorzaakt door het oplopende aantal coronabesmettingen via de deltavariant. De huidige beurscorrectie lijkt overigens prima te passen in het ‘seizoenspatroon’.

Vaak wordt er gezegd dat beleggers in mei beter de beurzen kunnen verlaten. De bekende beursspreuk luidt immers als volgt: “Sell in May and remember to come back in September”. Uit onderzoek blijkt echter dat beleggers beter vanaf juli afstand kunnen nemen van de aandelenmarkten.

Beleggers moeten rekening houden met aanhoudende beurszwakte

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is de gemiddelde beursbeweging bij de S&P 500 index tijdens een kalenderjaar in beeld gebracht. Deze beursbeweging is gevormd uit de koersdata van de jaren 1990 tot en met 2019. Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index normaliter te maken heeft met koersdruk tijdens de periode juli-oktober. Gemiddeld gezien weten de beurzen medio oktober een bodem neer te zetten, waarna vervolgens de eindejaarsrally in gang gezet wordt.

Op de grafiek is te zien dat de beursbeweging van dit jaar vooralsnog haast perfect de jaarlijkse gemiddelde beursbeweging opvolgt. Deze grafiek laat zien dat beleggers rekening moeten houden met een lange zomer. Tijdens de komende handelsweken zouden immers de eerste scheurtjes in deze stierenmarkt kunnen gaan ontstaan.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis