Het is opvallend rustig aan het ‘goudfront’. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op. Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in goud! Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van goud. De goudgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte. En dat is voorlopig prima voor ons, want we weten uit ervaring dat periodes van ‘radiostilte’ de bodem aanstampen voor de volgende opwaartse rit van het gele edelmetaal! Onderstaande prijsgrafieken van goud laten zien dat de evolutie van goud in 2006 nagenoeg exact verloopt aan de huidige prijsontwikkeling. Goud in 2006

Goud in 2011 – 2012 We hebben zelden zo een goede overeenkomst gezien in een grafiek! Uiteraard is het dan interessant om na te gaan wat de prijs van goud deed in 2007, na de periode van consolidatie. Goud in 2007

Het consolidatiepatroon hield nog enkele maanden aan, tot september 2007, waarna de prijs van goud omhoog schoot van 600 dollar tot bijna 900 dollar op enkele maanden!

Uiteraard zijn resultaten uit het verleden niet representatief voor de toekomst, maar de prijsevolutie is allicht relevant. Als we afgaan op de historische prijsontwikkeling bij goud, dan kan de huidige consolidatie nog enkele maanden aanhouden, met een patroon van hogere bodems.

Hierna volgt mogelijk opnieuw een spike in de prijs van goud. Of anders gezegd, de tijd om wat goud op te bouwen lijkt weer aangebroken.

>>> Download ons GRATIS rapport — Koopjes in de Goudmarkt!