traders pit

De afgelopen weken is het pessimisme onder de beleggers flink toegenomen. De crash op de Chinese beurzen heeft uiteindelijk ook de Amerikaanse en Europese beurzen meegetrokken, en de stieren hebben het nog niet voor elkaar gekregen om deze wonden te helen. De afgelopen week deden de stieren een dappere poging, maar uiteindelijk wisten we aan het einde van de week alsnog lager te sluiten. De Amerikaanse centrale bank kon ondanks haar ongewijzigde rentestand deze daling op de beurzen niet voorkomen. De toespraak van Janet Yellen wist alleen maar voor meer angsten te zorgen. Zij bevestigde namelijk dat de Fed zich zorgen maakt over de wereldeconomie, en in het bijzonder die van de groeilanden.

daling-september

Historisch gezien is het echter ook niet zo vreemd dat de beurzen op dit moment wat minder goed weten te presteren. De meeste zwakte komt immers voor in de maanden juni tot en met september. Op de staafgrafiek hierboven kunnen we dat duidelijk terugzien.

Zijn dit goede maanden om in te beleggen?

Historisch gezien moeten de sterkste maanden echter nog komen. Vanuit dat opzicht zijn de beurzen wellicht op dit moment wel heel erg interessant geprijsd. Maar ook in oktober moeten we waken voor de nodige zwakte. Vorig jaar kregen we bijvoorbeeld ook te maken met een terugval in oktober. Echter, de laatste twee weken van oktober zijn vaak erg positief. Beleggers die optimistisch blijven over de kansen van de aandelenmarkten mogen zich dus vasthouden aan deze grafiek. Ondanks de rappe daling van de afgelopen weken zouden de goede maanden op komst kunnen zijn.

>> Met deze tips kunt u een BEURSMILJONAIR worden <<