http://www.dreamstime.com/-image21215165

De werkloosheid is in elk land van belangrijke waarde. Het is namelijk de bedoeling om de werkloosheid zo laag mogelijk te houden om de economische groei zoveel mogelijk te stimuleren. Het is echter onmogelijk om iedereen aan het werk te krijgen. Het is daarom aan de overheid om er voor te zorgen dat dit werkloosheidspercentage zo laag mogelijk is. De centrale bank van Amerika, genaamd de Fed, deed dit bijvoorbeeld door middel van het stimuleringsbeleid. Zij pompte iedere maand vele dollars in de Amerikaanse economie om er onder meer voor te zorgen dat er meer nieuwe banen kwamen. Deze methode wordt echter nog steeds erg bekritiseerd. De Amerikaanse economie staat er weliswaar beter voor dan een aantal maanden geleden, maar het tempo was minder snel dan verwacht. Ook belande veel dollars uiteindelijk op de Amerikaanse beurzen die daardoor afgelopen jaar te maken hadden met een gouden jaar.

Opleiding kan zorgen voor meer baanzekerheid

Er is onderzocht of mensen met een opleiding meer baanzekerheid hebben dan mensen zonder een opleiding. En de resultaten laten zien dat het inderdaad een effect heeft op de baanzekerheid van de betreffende persoon. Deze resultaten gaan over de Amerikaanse werkgelegenheid.

june6chartofday

Op de grafiek hierboven is te zien dat de mensen met een afgeronde opleiding meer baanzekerheid hebben dan iemand zonder een opleiding. Het werkloosheidspercentage is bij de mensen met een afgeronde opleiding namelijk veel kleiner dan bij de mensen zonder een opleiding. Het is dus duidelijk dat de werkloosheid wel degelijk gepaard gaat met goed opgeleide personen. Daarom moet de overheid zorgen voor goed opgeleide mensen, want dit heeft gezien de grafiek wel degelijk invloed op het werkloosheidspercentage. Leer GRATIS hoe u fouten op de beurs kunt ontlopen – Download de BEURSBIJBEL