wall street

De eeuwige discussie over de waardering van Amerikaanse aandelen is nog altijd niet beslecht. Volgens sommige waarnemers zijn die aandelen nog altijd peperduur gewaardeerd, volgens anderen valt het met die waardering nog wel mee. Voor een particuliere investeerder is het echter moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Wie moeten we nu geloven: de optimisten of de pessimisten? Misschien hebben beiden wel voor een stukje gelijk. De Amerikaanse aandelen kunnen in twee kampen ondergebracht worden. Er is een bepaalde categorie die zonder meer peperduur genoemd mag worden, laat daar geen twijfels over bestaan.

>> Wilt u ook geld verdienen op de beurs? Klik hier <<

Maar even goed is er een categorie waarvan de waardering redelijk genoemd mag worden. Het komt er dus op aan om de juiste keuzes te maken. Probeer de dure aandelen te mijden en de goedkope te kopen. Dat klinkt alsof het allemaal doodsimpel is en dat is het natuurlijk nu weer net niet. Daarom is het misschien verstandig om een specialist aan het woord te laten. John Thompson, stichter en chief executive van het Chicago hedge fund Vilas Capital Mangement LLC, heeft de koek nochtans heel eenvoudig in twee stukken gesneden. Hij gaat Short op de aandelen die naar zijn mening overgewaardeerd zijn en gaat Long op de aandelen die hij goedkoop vindt. Eenvoudiger kan het niet.

Selecteer de juiste Amerikaanse aandelen

Maar natuurlijk blijft de vraag wat Thompson onder duur en goedkoop verstaat. Zo belanden we terug op het thema van de Amerikaanse beurzen die in twee kampen ondergebracht worden. De aandelen waar hij Short-posities op inneemt hebben een average forward P/E ratio van 210. Zo zijn er heel wat aandelen te vinden, aldus Thompson. Aan de andere kant van het spectrum zijn er de aandelen met een average forward P/E ratio van 10 en dat zijn dus de aandelen die spotgoedkoop zijn en die de moeite waard zijn voor Long posities. De wereld van Thompson steekt dus niet zo moeilijk in elkaar, maar je moet wel op het idee komen om de indeling te maken.