De zakenbanken Goldman Sachs en JP Morgan delen een mening, namelijk dat India op dit moment waarschijnlijk het meeste groeipotentieel hebben van alle ‘emerging markets’. Het potentieel schuilt in de stabiele olieprijzen en positieve vooruitzichten voor de bedrijfskwartalen die later dit jaar zullen volgen. Ze verwachten dan ook dat Indiase aandelen zullen stijgen dit jaar.

Nadat Goldman Sachs zich had uitgesproken over het groeipotentieel van de Indiase economie, laat ook JP Morgan van zich horen. Beide zakenbanken zijn opvallend positief over de groeimogelijkheden omdat er verschillende factoren zijn die de lichten op groen zetten voor een mooi groeiverhaal.

James Sullivan, strateeg JP Morgan, ziet twee factoren die de Indiase economie dit jaar flink vooruit zullen helpen. Hij verwacht dat de olieprijzen stabiel zullen blijven tussen de 60 en 65 dollar per vat en dat maakt een groot verschil want India is één van de grootste importeurs van olie. Een stabiele en lage olieprijs is belangrijk want dat maakt voor India de import goedkoop en voorspelbaar.

Winstgroei

Als je dit combineert met de positieve vooruitzichten van de bedrijfsresultaten, ziet het plaatje voor de Indiase economie er bijzonder goed uit. Zowel JP Morgan als Goldman Sachs voorspellen een winstgroei van 15 tot 20 procent dit jaar, globaal gezien het beste groeiverhaal op dit moment.

That’s really the best growth story we’ve got among global emerging markets.

De zakenbanken hebben de ratings van de Indiase aandelenmarkten verhoogd omdat ze verwachten dat beleggers en investeerders de komende maanden zullen terugkeren naar India omwille van de positieve vooruitzichten. Vorige maand wist de Indiase benchmark Nifty 50 index alvast met 8 procent te stijgen, Goldman Sachs verwacht dat de index dit jaar nog eens 9 procent hoger zou kunnen gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere