Zakenbanken Goldman Sachs en Nomura hebben hun vooruitzichten voor de Chinese economie opnieuw verlaagd. Er zijn verschillende redenen waarom ze minder economische groei verwachten voor ‘s werelds tweede grootste economie, namelijk de verminderde vraag naar goederen en diensten, onenigheid inzake het zero-covid beleid en de energiecrisis. 

‘s Werelds tweede grootste economie gaat het dit jaar vermoedelijk minder goed dan verwacht. Zakenbanken Goldman Sachs en Nomura hebben hun vooruitzichten aangepast, respectievelijk van 3,3 procent naar 3 procent en van 3,3 procent naar 2,8 procent. Het Japanse Nomura is dus iets pessimistischer dan Goldman Sachs.

Beijing zelf houdt vast aan een groei van 5,5 procent. Maar dit wordt hoe langer, hoe moeilijker om te halen. Er zijn namelijk enkele factoren die druk uitoefenen, zoals de verminderde vraag naar goederen, de energiecrisis en onenigheden inzake het zero-covid beleid. Chinese officials zeiden in juli al dat het doel van 5,5 procent wellicht niet haalbaar is dit jaar

Rentebeleid

Volgens Nomura zullen de Chinezen vasthouden aan het zero-covid beleid tot maart 2023. Dit gaat volgens de analisten een grote belemmering blijven voor de vastgoedsector. Ook zakenbank UBS heeft de vooruitzichten reeds in mei verlaagd naar 3 procent. De consensus is duidelijk, men verwacht dat China hun doel van 5,5 procent dit jaar zeker niet zal halen.

De People’s Bank of China is bezig met het verlagen van de rentes, daarmee vaart het een totaal andere koers dan de Europese Centrale Bank, Federal Reserve en Bank of England. China wil namelijk hun economie blijven stimuleren en kampt niet met dezelfde inflatieproblemen zoals in het Westen. Volgens Goldman Sachs wil dit niet zeggen dat de PBOC nog meer agressieve renteverlagingen zal doorvoeren.

Bronnen: Jihye Lee – CNBC

Foto: PDPCC0 1.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!