De analisten van Goldman Sachs waren tijdens de afgelopen jaren meestal optimistisch gestemd over de beurskansen. Dit jaar is er echter weinig terug te zien van dit optimisme. De analisten van de zakenbank houden zelfs rekening met een forse beursdaling.

De aandelenmarkten zijn prima uit de startblokken gekomen. Tijdens de afgelopen twee weken werd de koersschade als gevolg van het coronavirus weer volledig weggepoetst. Toch maken de analisten van Goldman Sachs zich zorgen over de economische gevolgen van dit virus. En mede daarom houdt de zakenbank rekening met een forse beursdaling.

Moeten we vrezen voor een grote beursdaling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de beursverwachtingen van de Amerikaanse zakenbank in beeld gebracht. In het meest positieve geval verwacht Goldman Sachs dat de S&P 500 index aan het einde van het jaar op koers 3.400 noteert. Vanaf de huidige koers gerekend is dat slechts een stijging van 1%.

Op de grafiek is ook het ‘negatieve scenario’ afgebeeld. In dat geval wordt de Amerikaanse beurs geconfronteerd met een beursdaling van 22%. Deze beursdaling moet de S&P 500 index naar koers 2.600 brengen. En die koers zagen we voor het laatst een jaar geleden.

De analisten van Goldman Sachs kunnen niet inschatten hoe groot de economische schade als gevolg van het coronavirus gaat worden. Maar, ze zijn wel van mening dat, ook al zou die schade meevallen, de beurzen nog weinig groeipotentieel hebben. En wellicht doen beleggers er verstandig aan om de mening van Goldman Sachs serieus te nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)