Sinds de bodem van het jaar 2009 weten Amerikaanse aandelen al structureel een betere prestatie af te leveren dan Europese aandelen. Ook tijdens dit beursjaar noteren de meeste Amerikaanse indices hoger dan hun Europese vrienden. Ondanks deze ‘underperformance’ zijn de analisten van Goldman Sachs optimistisch gestemd over Europese aandelen.

Tijdens de afgelopen jaren hebben steeds meer beleggers hun Europese aandelen ingewisseld voor Amerikaanse aandelen. Dit heeft met name te maken met de fantastische prestaties die op Wall Street behaald zijn. Met name de Amerikaanse techaandelen zijn al jarenlang erg populair onder beleggers. En gezien de rendementen die er binnen de techsector behaald zijn, is dat niet verwonderlijk te noemen.

Europese aandelen beschikken over voldoende potentieel

Ondanks het feit dat Europese aandelen tijdens de afgelopen jaren niet in de buurt kwamen van de prestaties van Amerikaanse aandelen, is zakenbank Goldman Sachs optimistisch gestemd over de toekomst. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, zijn de verwachtingen van de Amerikaanse zakenbank in beeld gebracht. Volgens de analisten van Goldman Sachs kan de Stoxx 600 index, bestaande uit de 600 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven, volgend jaar stijgen richting koers 530. En ook tijdens de jaren daarna zou de stijgende trend intact kunnen blijven.

De Amerikaanse zakenbank is met name enthousiast om het feit dat de toonaangevende Europese index eerder dit jaar krachtig opwaarts wist uit te breken. Door deze uitbraak kwam er een einde aan de weerstandszone die al ruim 20 jaar van kracht was. Deze opwaartse uitbraak kan volgens de analisten leiden tot een hernieuwde interesse in Europese aandelen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis