Binnenkort zal je kunnen betalen met een cryptomunt uitgegeven door een van ’s werelds machtigste banken. Maar voor je euforisch wordt, moet je toch even stil staan bij de werking van de cryptomunt. Veel verschil met een Amerikaanse dollar is er namelijk niet.

Circle, het crypto betaalplatform dat onlangs Poloniex overnam en waar Goldman Sachs een groot belang in heeft, kondigde de lancering van de Circle USD Coin aan. Deze nieuwe cryptomunt wordt een digitale versie van de Amerikaanse dollar.

De Circle USD Coin kan echter niet gemijnd worden, zoals vele andere cryptomunten. Wie de Circle USD Coin wil gebruiken, zal deze moeten aankopen … met Amerikaanse dollar.

Het komt er in feite op neer dat deze cryptomunt een gedecentraliseerde versie wordt van de gewone Amerikaanse dollar. Goldman Sachs wil hiermee meer stabiliteit brengen naar de cryptomarkt. Voor iedere Amerikaanse dollar kan je 1 Circle USD Coin kopen.

Circle USD Coin lijkt daarmee op Tether.

Blijf dagelijks op de hoogte over het belangrijkste nieuws van de crypto- en aandelenmarkt: Schrijf gratis in op de SB Daily

Goldman Sachs wil invloed op de cryptomarkt

De cryptomunt wordt in feite een digitaal betaalmiddel, zoals een bankkaart, kredietkaart, Venmo, …

Het is echter wel de eerste cryptomunt uitgegeven door een grote, invloedrijke financiële instelling. Eerder liet Goldman Sachs ook al weten dat ze bezig zijn met een eigen Bitcoin Trading Desk. Het ziet er dan ook naar uit dat Goldman Sachs ook op de cryptomarkt zijn invloed wil uitspelen zodat het meer controle heeft op de markt.

De Circle USD Coin zal opereren op het Ethereum platform. Maar de Circle USD Coin is eigenlijk als een dollar in de portefeuille, een dollar op de rekening maar dan een dollar in de blockchain.

Bron: Futurisme

Foto Credit: iStock