airbnb-a8707ed9_original

De spectaculaire groei van woningverhuursite Airbnb kan niemand ontgaan zijn. Het bedrijf heeft momenteel een waardering van zo’n 25,5 miljard dollar. Sommige experts denken dat Airbnb nu overgewaardeerd is; andere analisten stellen dat de hoge waardering reëel is. Zakenbank Goldman Sachs komt deze week met een opvallend cijfer over de gebruikers van Airbnb. De woningverhuursite is nog geen 8 jaar oud, maar het heeft al enorme veranderingen veroorzaakt in de manier waarop mensen reizen. Waar consumenten eerst nog aarzelden over de service, blijkt uit een nieuw onderzoek van Goldman Sachs dat steeds meer mensen na een eerste ervaring met Airbnb niet meer anders willen. Volgens een note van analist Steven Kent, blijkt uit een survey onder 2.000 Amerikaanse consumenten dat hotels steeds meer concurrentie ondervinden van Airbnb en andere soortgelijke bedrijven. “Wanneer iemand in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 keer van een peer-to-peer (P2P) verblijfplaats gebruik heeft gemaakt, dan is de kans dat ze de voorkeur geven aan hotels gedaald van 79% naar 40%. We vinden het opvallend dat consumenten een draai van 180 graden maken in hun voorkeur zodra ze in een P2P-accommodatie hebben geslapen. Ze veranderen direct hun voorkeur van hotels naar P2P-accomodaties.”

-1x-1-4

Het onderzoek laat ook zien dat het gebruik van woningverhuur-sites nog altijd groeit. Vorig jaar liet 11 procent van de respondenten weten dat ze gebruik hadden gemaakt van P2P sites zoals Airbnb, HomeAway en FlipKey. Dat cijfer is in het laatste kwartaal van 2015 toegenomen tot 16 procent. Ook de bekendheid van de P2P-accomodaties steeg vorig jaar, van 24 procent naar 35 procent.

Airbnb heeft momenteel een waardering van zo’n 25,5 miljard dollar. Het onderzoek van Goldman Sachs geeft geen antwoord op de vraag of deze waardering terecht is, maar het laat wel zien dat de hotelindustrie zich zorgen moet maken…

<<< Beleggen in de technologie van de toekomst doet u HIER >>>