Zakenbank Goldman Sachs heeft in een interne nota gemeld dat er een nieuw cryptoteam actief is. En dat is niet niks, een grote Amerikaanse zakenbank die nu ook effectief inzet op digitale munten en crypto. Het team fungeert binnen de afdeling die handelt in wereldwijde valuta en de opkomende markten. Dit is een zeer positief voor de cryptomarkt.

Het is nu ook officieel binnen Goldman Sachs, er is een cryptoteam actief die zich bezig houden met het verhandelen van digitale munten, zoals bitcoin en ethereum. Het team rapporteert aan Rajesh Venkataramani en maakt deel uit van een afdeling die ook handelt in wereldwijde valuta en ‘assets’ van de opkomende markten.

Goldman Sachs zou al sinds 2017 bezig zijn met het oprichten van een ‘bitcoin trading desk’. Reuters meldde dat er in maart reeds zou zijn begonnen met het verhandelen van digitale munten, maar de nota van de zakenbank zelf deze week, maakte het officieel.

Marktaanwezigheid

CEO David Solomon zei dat het deel uitmaakt van hun strategie om de marktaanwezigheid te vergroten. Gezien crypto steeds meer geaccepteerd wordt, vond Solomon het niet onlogisch om ook op deze markt aanwezig te zijn. Goldman Sachs zou reeds een nieuw softwareplatform hebben gelanceerd waarop hun klanten de meest recente cryptoprijzen kunnen zien.

Ook andere zakenbanken, zoals JPMorgan Chase en Morgan Stanley zouden ongeveer dezelfde plannen hebben. Ze willen hun ‘rijkere’ klanten de mogelijkheid aanbieden ook in digitale munten te investeren. Eén ding is duidelijk, crypto wordt steeds meer geaccepteerd en lijkt nu al niet meer weg te denken. Vooral gezien grote zakenbanken en bedrijven mee op de kar springen.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector