Zakenbank Goldman Sachs is nog steeds positief gestemd over de toekomst van de aandelenmarkten. Ondanks de tegenvallende beursprestatie van de voorbijgaande weken zien de analisten geen reden om hun verwachtingen naar beneden toe bij te stellen. En als de Amerikaanse zakenbank gelijk krijgt, beschikken de beurzen juist nu over het nodige groeipotentieel.

Aan het begin van dit beursjaar had haast geen enkele analist de huidige beurszwakte zien aankomen. De inflatie liep onverwachts nog veel verder op en ook de geopolitieke spanningen wisten te leiden tot kopzorgen bij beleggers. Ondanks deze negatieve ontwikkelingen zijn de analisten van Goldman Sachs nog steeds overtuigd van een goede afloop.

Amerikaanse beurs beschikt over een potentieel van ruim 10%

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat het analistenteam dit jaar rekent op een eindstand bij de S&P 500 index van 4.900 punten. Vanaf de huidige koers gerekend betekent dat een potentieel van 10% voor de toonaangevende Amerikaanse beurs. Tevens rekent Goldman Sachs nog steeds op een verdere verbetering bij de gemiddelde winst per aandeel. Zo wordt er dit jaar gerekend op $ 226 en in 2023 op $ 240.

Uiteraard kunnen beleggers niet blind vertrouwen op de verwachtingen van zakenbanken. Tijdens het verleden zaten zij er immers ook vaak genoeg naast. Wel is het opvallend te noemen dat er nog geen sprake is van paniek bij de zakenbanken. Zal dit dan toch slechts een beurscorrectie zijn?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis