Goldman Sachs verwacht nog steeds dat de beurzen aan het einde van het jaar hoger zullen noteren. De zakenbank noemt als belangrijke oorzaak het stimulerende beleid van de centrale banken. Tevens zullen de overheden er alles aan doen om een harde val van de economie te proberen te voorkomen. Ook voor het jaar 2021 zijn de analisten van Goldman Sachs optimistisch gestemd.

Tijdens de beursmaanden februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een historische beursdaling. In relatief korte tijd werden de aandelenmarkten getroffen door een beursval van tientallen procenten. Als gevolg hiervan kwamen de beurzen in een officiële ‘Bear Market’ terecht. Deze Bear Market wist uiteindelijk niet lang stand te houden, want de herstelbeweging die volgde was eveneens ‘historisch’ te noemen.

Goldman Sachs rekent op een verdere stijging richting koers 3.800

Volgens de analisten van Goldman Sachs ziet de beurstoekomst er nog steeds rooskleurig uit. Op de bovenstaande grafiek zijn de verwachtingen van de zakenbank in beeld gebracht. Goldman Sachs verwacht dat de S&P 500 index aan het einde van het jaar rond koers 3.600 zal noteren. Voor het jaar 2021 rekent de zakenbank op een verdere stijging richting de grens van 3.800.

Een belangrijke oorzaak voor deze verdere beursstijging, is het beleid van de centrale banken. De Amerikaanse zakenbank rekent er op dat de centrale banken nog jarenlang de economie zullen stimuleren. En dit ‘gratis’ geld weet vaak gemakkelijk de weg naar de financiële markten te vinden. En in dat geval lijkt een beursdaling min of meer onrealistisch te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.