goldman_1706806c

Het jaareinde komt alweer in zicht en het is daarom niet vreemd dat heel wat analisten hun meningen geven over het volgende beursjaar. Nu we aan het einde van dit jaar zitten mogen we wel de conclusie trekken dat het dit jaar allemaal iets anders is gelopen dan de meeste analisten vooraf hadden gedacht. Tijdens de zomer van dit jaar kregen de beurzen immers ineens te maken met een ware sell-off en er waren maar weinig analisten die deze daling hadden zien aankomen. De weken voor deze flinke daling wist de Europese Unie zelfs nog een akkoord te sluiten met Griekenland en daarmee werd een nieuwe noodzakelijke lening verstrekt. Ondanks dit positieve nieuws kregen de markten echter alsnog te maken met een flinke daling. De afgelopen weken is er een herstelbeweging van start gegaan en op dit moment bewegen de Amerikaanse beurzen alweer in het groen voor dit jaar. De meeste analisten zullen daarom ook opgelucht ademhalen. Ook zakenbank Goldman Sachs is naar buiten getreden met haar winstverwachting voor het komende beursjaar.

Dit is de verwachting van Goldman Sachs

David Kostin, analist van Goldman Sachs, verwacht dat de S&P 500 index volgend jaar zal gaan sluiten rond de 2100 dollar. Daarbij verwacht hij wel dat het gemiddelde dividend per aandeel zal gaan toenemen en dat de beleggers op die manier wat meer rendement zullen gaan binnenhalen.

goldman sachs-verwachting

Op de grafiek hierboven kunnen we de verwachtingen van Goldman Sachs zien. We kunnen zien dat Goldman Sachs de komende jaren verwacht dat de ‘Earnings Per Share’ harder zal gaan stijgen dan de koers van de S&P 500 index zelf. Ondanks alle turbulentie van de afgelopen maanden, verwacht Goldman Sachs nog steeds dat ook de komende jaren de Bull Market intact zal blijven.

>> In 10 stappen maken wij van u een BEURSMILJONAIR <<